Advocaat van verdediging zegt dat zijn cliënt een inschattingsfout maakte

Seingever Dirk (55) werd opzettelijk van de weg gereden: “Beklaagde moest naar een babyborrel”

Sint-Lievens-Houtem / Maarkedal -

De strafrechter heeft Tom A. (51) uit Maarkedal veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel. Tijdens een wielerwedstrijd reed hij een seingever opzettelijk aan.

“Steeds meer worden we als seingever met agressie geconfronteerd. Met dit vonnis heeft de rechtbank echt wel een duidelijk voorbeeld en signaal gegeven”, reageert Dirk Blanchart (55) uit Sint-Lievens-Houtem.

Tijdens de Triatlon van Vlaanderen op 10 juli 2016 werd hij op een kruispunt in Maarkedal opzettelijk van de weg gereden door Tom A. Het slachtoffer werd opgeschept, belandde op de motorkap van de Audi Q5 van de beklaagde, viel op de grond en kwam met zijn been onder een wiel terecht. De bestuurder bekommerde zich niet om de gewonde seingever en reed door. “Ik liep een ernstige beenbreuk op, waarvan ik nu nog altijd heel veel hinder ondervind”, aldus het slachtoffer.

Babyborrel

Tom A. moest zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden wegens het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met ongeschiktheid tot gevolg. De aanrijding werd niet betwist, maar wel de opzettelijkheid. Advocaat Jan Opsommer; “Cliënt had die dag in zijn B&B een babyborrel met 120 genodigden. Maar omdat het verkeer strop zat, konden velen zijn feestzaal niet bereiken. Hij vroeg de seingevers om in de richting van de wedstrijd te mogen doorrijden, maar dat werd geweigerd. Daarop reed hij zachtjes vooruit en verwachtte dat de seingevers wel opzij zouden gaan. Twee deden dat, maar het slachtoffer niet. Cliënt maakte een fout inschatting.”

De verdediging vroeg een werkstraf, maar daar ging de rechtbank niet op in. De beklaagde kreeg twee jaar gevangenisstraf met uitstel en een boete van 1.200 euro, de helft met uitstel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees