Team Sky zakt met sterke tandem af naar Ronde van Catalonië

Team Sky zakt met sterke tandem af naar Ronde van Catalonië

Maandag begint in Catalonië de ronde van de gelijknamige Spaanse provincie. Team Sky zakt af naar de wedstrijd met Chris Froome en Egan Bernal in de rangen. Dat maakte het team bekend.

Voor Chris Froome wordt het zijn eerste optreden na zijn seizoensdebuut in Colombia, in januari. Bernal werd vorige zondag nog gefêteerd als eindwinnaar van Parijs-Nice. Ook vorig jaar was de jonge Colombiaan in Catalonië aanwezig maar kwam hij ten val en moest opgeven terwijl hij de tweede plaats in het klassement bekleedde.

Andere klassementsrenners zijn de broers Yates, Enric Mas, Romain Bardet, Thibaut Pinot, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

Van Belgische zijde is het weer uitkijken naar Thomas De Gendt terwijl ook Bjorg Lambrecht (beiden Lotto-Soudal) een parcours op maat vindt.

De Ronde van Catalonië begint maandag met een bergetappe met start en aankomst in kustplaatsje Calella. Er staan zeven etappes op het programma, de wedstrijd eindigt op zondag 31 maart met een etappe in Barcelona.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.