Fotograaf Kim Jong-un doet verdwijntruc tijdens verkiezingen (en wordt ontslagen)

De man is plots verdwenen terwijl Kim Jong-un zijn aanhangers begroet Video: Korean Central Television

Er speelde zich een opmerkelijk incident af in Noord-Korea begin deze maand tijdens de verkiezingen. Toen Kim Jong-un ging stemmen, werd hij - zoals gewoonlijk - begroet door een uitzinnige massa en gefotografeerd door een ijverige fotograaf. De man nam lustig kiekjes van de leider van het land, maar verdween plots van het toneel toen er een auto passeerde. De man zou volgens verschillende bronnen uiteindelijk zijn ontslagen omdat hij te dichtbij stond. De verkiezingen werden overigens glansrijk gewonnen Kim Jong-un.

Intussen heeft Noord-Korea ook het kantoor verlaten dat het Noorden en het Zuiden van Korea sinds kort weer verbindt. Het verbindingskantoor moest de communicatie tussen de twee landen - die nog steeds in staat van oorlog verkeren - vergemakkelijken en de relaties weer normaliseren. Noord-Korea zou haar biezen hebben gepakt door de nieuwe sancties die de Verenigde Staten aan het land oplegde na de mislukte onderhandelingen tussen Trump en Kim Jong-un.

De Verenigde Staten zette onder meer twee Chinese rederijen op de zwarte lijst die zouden hebben geholpen met het omzeilen van de sancties die tegen het land lopen. De terugtrekking van Noord-Korea is een grote klap voor de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, die optrad als verzoener. Zuid-Korea gaf echter te kennen dat de terugtrekking van het Noord-Korea niks te maken heeft met de afgesprongen top in Hanoi.

Play

bekijk ook

“Doodsbange” assistent Kim Jong-un trekt sprintje op rode loper om zijn leider in te halen

Top tussen Trump en Kim Jong-un abrupt gestopt: “Noord-Korea wilde alle sancties weg, dat konden we niet doen, maar we zijn nog steeds vrienden”

Historisch: Kim Jong-un beantwoordt voor het eerst vraag van buitenlandse journalist

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees