NEDERLANDSE VERKIEZINGEN

Docent bedreigt Thierry Baudet met “grapje” over moordenaar Pim Fortuyn

Docent bedreigt Thierry Baudet met “grapje” over moordenaar Pim Fortuyn

Forum voor Democratie van Thierry Baudet was de grote winnaar van de provinciale verkiezingen in Nederland. Foto: BELGAIMAGE

Een bedreigende opmerking van een universiteitsdocent aan het adres van de Nederlandse politicus Thierry Baudet zorgt voor commotie bij onze noorderburen. De universiteit Utrecht ontving al tientallen klachten en roept de docent op het matje.

“Volkert, waar ben je?”, schreef Corné Hanssen, docent geesteswetenschappen op Facebook na de verkiezingsoverwinning van de rechtse partij Forum voor Democratie van Baudet. Met zijn post verwees docent Hanssen naar de moordenaar van politicus Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf.

De universiteit ontving kwade reacties van zowel binnen als buiten de instelling. Onder anderen van de Nederlandse minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven, die Hanssens opmerking “echt onacceptabel” noemt. Volgens sommigen creëert hij er een dreigende sfeer mee.

De man, die onder andere religie en samenleving doceert, heeft intussen zijn Facebookaccount verwijderd en zijn excuses aangeboden. De universiteit is een procedure gestart, maar heeft nog niets beslist over eventuele sancties.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S