Tien mannen na openingsuren betrapt in bloemenwinkel, veel bloemschikken werd er niet gedaan

Tien mannen na openingsuren betrapt in bloemenwinkel, veel bloemschikken werd er niet gedaan

Al vijf jaar lang kwamen de spelers samen om illegaal te gokken. Foto: schutterstock

Oostrozebeke -

In een bloemenwinkel in Oostrozebeke werden woensdagavond tien mensen opgepakt die er al jarenlang illegaal samenkomen om te pokeren. De tien probeerden nog te vluchten via een veld, maar werden ingerekend. Ze riskeren zware straffen en boetes.

Het illegale pokerspel kwam aan het licht na een tip bij de Kansspelcommissie. Die zakte woensdagavond af naar de Hoogstraat in Oostrozebeke en kreeg bijstand van een rechercheteam van de politiezone Midow.

Op dat moment was het pokerspel zoals elke woensdag volop aan de gang. Aan een grote tafel in de bloemenwinkel zaten tien deelnemers, onder wie zelfstandigen en jong gepensioneerden.

Het illegale pokerspel dat ze er speelden, werd georganiseerd door de bloemist zelf. Hij vroeg een minimum inzet van honderd euro van iedere speler en streek als organisator vier procent op van elke pot.

De Kansspelcommissie en de politie belden woensdag aan bij de winkel, maar kregen geen gehoor. De deelnemers waren dan ook niet van plan zich te laten vatten. Ze hadden in de gaten dat ze werden betrapt en sloegen op de vlucht via een achterdeur.

Fikse boetes

Ver kwamen ze niet. Op een braakliggend terrein achter de winkel werden ze ingerekend. De politie nam hen alle tien mee voor verhoor.

Eerst probeerden de verdachten de feiten nog te minimaliseren. Ze zeiden dat ze deelnamen aan een behendigheidsspel. Pas later gaven ze toe dat er gegokt werd. Naar verluidt deden ze dat al vijf jaar lang elke woensdag.

Het onderzoek van de zaak zit bij het parket. Vooral de organisator, in dit geval de bloemist, riskeert een zware straf. Op het organiseren van illegale gokspelen staan celstraffen en fikse boetes. Ook de spelers riskeren zware boetes. Onderzoek zal nu onder andere moeten duidelijk maken hoeveel winst de bloemist opstreek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees