Derde Lootse toneelproductie van 2019 alweer een schot in de roos

FOTO. Toneelteam De Weg-Wijzer ontmoet "Zomerlief, de vrijstermarkt"

Alle goede dingen bestaan uit drie. GBS Lochristi deed het 'Met de zegen van de Heer', Ludio topte met een schiterende 'De Vriendinnen', dus mag het doek voor de derde keer op twee maanden tijd opgaan voor een avondvullend toneelstuk. De leerkrachten van De Weg-Wijzer geven dit keer het beste van zichzelf met "Zomerlief, de vrijstermarkt". Alweer een spetterende komedie met liefst elf acteurs en actrices. Over een gewone Vlaamse zondagmiddag. Of toch niet? Lochristi Blogt zat natuurlijk alweer op de eerste rij, en dat is ook al een goede gewoonte geworden.

Een doodgewone druilerige zondagmiddag. Bernard Van De Perre (Koen Van Thournout) zou het liefst gewoon naar de koers kijken, maar dat is buiten zijn echtgenote Adolfina (Annemie Van Durme) gerekend. Die heeft de hele familie opgetrommeld om het huwelijk van haar dochter aan te kondigen, net als de promotie van haar man. Aan de voorbereiding van die middag zal het niet gelegen hebben, maar dat het allemaal vlekkeloos verloopt, is nu ook weer overdreven. Verrassingen zijn niet uit de lucht, want er passeert nogal wat schoon volk in de woonkamer van Bernard en Adolfina op die bewuste zondagmiddag. Keuze genoeg voor een "Zomerlief, de vrijstermarkt". De komedie van Jan Van Durme wordt voor De Weg-Wijzer geregisseerd door Werner Van Hulle, die we ondertussen gerust de huisregisseur van De Weg-Wijzer mogen noemen. 

In de rolverdeling van de vrijstermarkt verder leerkrachten Katrien Oosterlinck (Fanny), Charlotte Rotty (Daisy), Barbara Annaert - vaste waarde en een topper van Ludio - speelt Josefina, Laurence Van den Broucke (Filomena) en Karolien Dedeken (Mevrouw Jamais). De vrolijke bende wordt aangevuld met KImberly Van Laere (Serafina), Patrick D'Huyvetter (Vital), Johan De Block (Kenny) en Lukas Vandenbogaerde (Pierre-Yves).

'Zomerlief, de vrijstermarkt' ging gisteravond in Zaffelare-Dorp 6 in première, de voorstelling van vandaag zaterdag 23 maart is uitverkocht. Alleen volgend weekend kan u nog uw kans wagen. Voor vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart zijn er telkens nog een vijftiental kaarten beschikbaar. Info@deweg-wijzer.be helpt u aan een zitje. 

Lochristi Blogt heeft ondertussen een album klaar waarin u al even kan ronddolen op "Zomerlief, de vrijstermarkt." Teasers of gewoon nagenieten van alweer een heerlijke portie volkstoneel van en voor mensen van bij ons. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio