Gedrogeerde dertiger richt ravage aan in straat: “Ik werd achtervolgd door een slang”

Retie -

Een 32-jarige man uit Retie werd vrijdag vervolgd voor een hele waslijst aan feiten. Nadat hij door een teveel aan cocaïne begon te hallucineren, dacht hij dat hij achtervolgd werd. In paniek richtte hij een ravage aan in huizen en aan auto’s.

G.T. uit Retie kampt al langer met een cocaïneverslaving. In juni vorig jaar snoof hij zes gram cocaïne in amper een paar uur. Hij begon te hallucineren en dacht dat hij achtervolgd werd door een slang. Vervolgens reed hij naar Wenen in Retie en ging hij een willekeurig huis binnen.

Keukenmes

“De 17-jarige jongen die met zijn broertje en zusje alleen thuis was, zag plots T. naast zijn 10-jarig zusje staan. De man riep om hulp, nam een mes uit de keuken en begon ermee te zwaaien. Hij vernielde verschillende zaken in de keuken”, zei de procureur.

“Nadien liep de hallucinerende man op motorkappen van auto’s, terwijl hij om hulp bleef roepen en met het mes bleef zwaaien”, aldus nog de procureur.

T. reed verder met zijn auto tot hij bij een woning in aanbouw stopte. Daar richtte hij weer vernielingen aan. De politie kwam erbij, maar T. was niet kalm te krijgen.

Pepperspray

“De agenten moesten een waarschuwingsschot afvuren, maar T. bleef onrustig. Tot tweemaal toe moest de politie pepperspray gebruiken vooraleer de gedrogeerde dertiger zijn mes liet vallen. Bij zijn arrestatie bleef hij weerspanning. Hij probeerde een agent in de voet te bijten.”

Huiszoeking

Nadien herinnerde T. zich weinig van de feiten. Bij een huiszoeking werden joints en drugs gevonden.

Het parket oordeelde dat de man dringend professionele begeleiding nodig heeft. Er werd een gevangenisstraf van twaalf maanden met probatieuitstel gevorderd.

Vonnis op 26 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees