Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  AP

Barbra Streisand verdedigt Michael Jackson

Na de uitzending van de omstreden documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen getuigden dat ze jarenlang seksueel misbruikt werden door Michael Jackson, keerde menigeen de King of Pop de rug toe. Actrice Barbra Streisand (76) blijft Jackson verdedigen. “Ik geloof die jongens, maar ze zijn er niet aan dood gegaan.”

In de documentaire vertellen de Australiër Wade Robson en de Amerikaan James Safechuck hoe Michael Jackson zich binnen wrong in hun persoonlijk leven. Hij won hun vertrouwen en misbruikte de jongens meermaals. In de ogen van Streisand kan er echter niet van verkrachting gesproken worden.” Ik geloof dat het verhaal van die jongens waar is, maar het is niet zo dat ze werden vastgehouden tegen hun zin. Ze waren verliefd op Michael, hij heeft hen niet gedwongen.”

De actrice wijst met een beschuldigende vinger naar de ouders van Robson en Safechuck. “Zij lieten toe dat hun kinderen in hetzelfde bed als Michael sliepen. Ze kunnen zeggen dat hij hen misbruikt heeft, maar hij hield ze niet gevangen. Die jongens wilden niets liever dan bij hem zijn. Dat zeggen ze trouwens zelf in de documentaire. Uiteindelijk zijn ze alle twee getrouwd en hebben ze kinderen gekregen. Ze zijn er dus duidelijk niet aan doodgegaan.”

Het verbaast Streisand niet dat de in 2009 overleden Jackson op kinderen viel. “De noden van Michael waren wat ze waren. Wat wil je ook? Hij heeft zo’n problematische jeugd gekend. Het is een combinatie van gevoelens… Ik voel medelijden met die mannen, maar ook met Michael.” Streisand ontmoette Jackson een paar keer toen hij nog leefde. Ze herinnert zich hem als kinderachtig, maar wel “lief”. De zanger vroeg haar ooit een duet met hem op te nemen, maar dat is er nooit gekomen.

Het beste van Enkel voor abonnees