Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Veel schoolkinderen hielpen de vele stripverhalen verhuizen.bfr

Nieuwe bibliotheek in kerk gaat volgende week open, maanden vroeger dan gepland

Mensenketting verhuist strips naar bib

Wielsbeke

-

Een vijfhonderdtal enthousiaste Wielsbekenaren en plaatselijke schoolkinderen hielpen vrijdagochtend mee om de strips uit de oude bibliotheek naar de Sint-Laurentiuskerk te verhuizen. Daar gaat volgende week zaterdag al de nieuwe bibliotheek open.

Bewoners van het woon-zorgcentrum, schoolkinderen uit Wielsbeke en een pak bewoners vormden gisterenmorgen een ketting van aan de oude bibliotheek in de Molenstraat tot aan de Sint-Laurentiuskerk, waar de nieuwe bibliotheek straks wordt ondergebracht. Kiekeboes, Jommekes en andere stripverhalen gingen van hand tot hand tot in de kerk. Daar wordt nog de laatste hand gelegd aan de nieuwe bibliotheek.

Onder andere oud-bibliothecaris José Tack (67) hielp enthousiast mee. “Het is een fantastisch initiatief om een gedeelte van de verhuizing op deze manier te regelen. Nu al worden heel wat mensen betrokken bij de nieuwe bibliotheek”, vertelt Tack, die enkele jarenlang met pensioen is, maar toch nog altijd een groot hart heeft voor de lokale bibliotheek. Hij kijkt net als vele anderen uit naar de opening van de nieuwe bib. “De huidige locatie is totaal verouderd en te klein. De nieuwe biedt veel meer mogelijkheden.”

Leerlingen helpen ook

Onder de vele helpende handen ook heel wat leerlingen van de lokale scholen. De zevenjarige Milan Desutter uit het tweede leerjaar van de vrije basisschool Springeling stond net voor de kerk opgesteld. “Ik denk dat mijn boeken binnenkort binnen moeten, dus zal ik zeker eens een kijkje gaan nemen in de kerk. Het is leuk dat we mogen helpen met de verhuizing. We voelen ons nu echt wel een beetje belangrijk”, zegt Milan terwijl hij enthousiast enkele verhalen van stripfiguur Dokus doorgeeft aan een klasgenootje.

José Tack oud-bibliothecaris “Nu al worden heel wat mensen betrokken bij de nieuwe bib”

Ook de komende dagen wordt nog volop verhuisd, al zal dat zonder de vele helpende handen van vrijdagochtend zijn. Volgende week zaterdag, enkele maanden vroeger dan verwacht, gaat de nieuwe bibliotheek officieel open.

Jong en oud vormde een ketting van de oude naar de nieuwe bibliotheek.bfr

Het beste van Enkel voor abonnees