Het ingangsexamen van Remco Evenepoel op Vlaamse wegen: de jongste Welp is al een Wolf geworden

Het ingangsexamen van Remco Evenepoel op Vlaamse wegen: de jongste Welp is al een Wolf geworden

“Fenomenaal!” Zo omschreef ploegleider Van Slycke het tweede examen van Remco Evenepoel (19) op Vlaamse wegen. Hij slaagde met grote onderscheiding als superknecht in de hectische finale van de Bredene Koksijde Classic. “Ach, ik vond het plezant om zo te werken en heb mij geamuseerd. Alleen jammer dat we niet wonnen.”

Klik hier voor onze digitale wielergids

Voor de tweede keer op rij geen zege voor Deceuninck-Quick Step, maar toch stapte Remco Evenepoel met een brede grijns op de ploegbus in Koksijde. Niet alleen reed hij kilometers lang op kop van het peloton om de kloof met de vroege vluchters te dichten, in de finale trok hij nog doodleuk mee de sprint aan voor Alvaro Hodeg. Perfect gepiloteerd door Iljo Keisse aarzelde de Colombiaan echter iets te lang om aan te gaan, waardoor hij de Duitse kampioen Pascal Ackermann en de Noor Halvorsen moest laten voorgaan. “Jammer dat we niet wonnen maar valt Jakobsen niet uit, dan winnen we hier de koers”, aldus Evenepoel. De wonderboy was hard aan de kop van het peloton aan het sleuren toen de Nederlander tegen de grond ging. Zonder noemenswaardige blessures, maar zijn wedstrijd was wel over. Even later reed Hodeg lek en moest die verder met de fiets van Pieter Serry. “Ik liet mij afzakken om Alvaro met de andere ploegmaats weer naar voor te krijgen”, zegt Evenepoel. “Dat was moeilijk op die smalle banen, maar het lukte wel.”

Waarna hij zich opnieuw op kop van het peloton zette. “Zo wou ik de jongens uit de gevarenzone houden. Cavagna nam even over en dan heb ik nog eens alles gegeven om een gevaarlijke bocht als eerste door te komen. Dat ging prima en dan was het aan Iljo Keisse. Jammer dat Alvaro niet won, maar we reden een zeer goede wedstrijd.”

Respect

Het berewerk van de jonge snaak dwong respect af bij de ploegmaats. “Remco heeft getoond dat hij meer in zijn mars heeft in die Vlaamse koersen dan werd gedacht”, zegt ploegleider Rik Van Slycke. “In de bus vlogen de ploegmaats hem om de hals. Fenomenaal wat hij hier deed. Ze weten ook dat hij meer deed dan was afgesproken. Want hij moet nog veel leren. Maar uiteindelijk bewijst hij toch: als het brandt, komt hij mee blussen. Dat is de spirit van de ploeg. In geval van nood gaan ze voor elkaar door het vuur. ”

The Wolfpack kan dus ook rekenen op zijn jongste welp. “Ach, het was leuk om zo te mogen werken”, zegt Evenepoel. “De ploeg was heel tevreden dat ik nog mee de sprint aantrok, ik denk dat ik mijn job goed heb gedaan. Die twee koersen in Vlaanderen waren een zeer goede leerschool. Het was wel hectisch. In het peloton zijn er wel wat acties die niet zouden mogen gebeuren, met veel wringen. Maar dat is koers, hé. Vooral Nokere was echt niet normaal, met de ene valpartij na de andere. Maar ik heb mij geamuseerd.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.