VIDEO. Gero Koerner Trio sluit 4e reeks Jazzy Sunday Afternoon af

Foto: vtbKultuur Deinze

Deinze / Nevele - De vierde editie van Jazz Sunday wordt zondag afgerond met het Gero Koerner Trio uit Duitsland. Zij spelen gekende pophits van groepen als Pink Floyd tot Daft Punk, maar in een swingjazzomkadering. Afspraak zoals steeds in de kelder van de bibliotheek van Deinze, maar het concert start om 18 u, een uur later dan normaal.

Kwaliteitsvolle jazzmuziek in een gezellig kader op zondagnamiddag, dat is wat vtbKultuur Deinze met Jazzy Sunday beoogt. Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazzminnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder op de Markt in Deinze als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, waar het gezellig en duister vertoeven is.

vtbKultuur Deinze liet ook dit vierde seizoen met Jazzy Sunday het publiek van Deinze kennis maken met een breed perspectief van de jazzmuziek, van vocale jazz tot instrumentale bebop, maar telkens in gevarieerde bezettingen.

Gero Körner

Met zijn project 'Play greatest hits' creëert Gero Körner een link tussen het traditioneel spelen van pianisten uit het swingtijdperk en de hedendaagse stijlen van een klassiek jazztrio. Hij maakt eigen arrangementen op bestaande pophits van de voorbije veertig jaar. Door de gedurfde keuze om hits in een jazzstijl te gieten, slaagt hij erin de muziekstukken helder te laten uitkomen. Gero heeft in de muziek nooit in hokjes gedacht, hij voelt zich thuis in alle populaire muziekgenres. 

Voor het album Gero Körner Trio 'Plays Greatest Hits' slaagde hij erin twee muzikanten van de WDR Big Band aan boord te krijgen: John Goldsby op contrabas en Hans Dekker op drums. Deze ritmesectie vormt de perfecte aanvulling op de communicatieve manier van spelen van de pianist. Met hun vrijdenkend maar stilistisch onberispelijk spel zet het trio de muziekstukken constant in een ander daglicht.

Voor dit concert brengt Gero Körner Werner Lauscher mee op bas en Marcus Rieck op drums. Bij dit concert zult u geen gewone 'standards' horen, maar wel hedendaagse hits, gebracht in een up-to-date swingjazzomkadering. De muziek is gebaseerd op tradities, maar sluit zich niet af van moderne ontwikkelingen. Het Gero Körner Trio viert swing met een eenvoudige elegantie. Het is tijdloos en bovenal altijd entertainend. 

Praktisch

Wanneer: zondag 24 maart, deuren openen om 17 u, het concert start om 18 u.

Waar: bibliotheekkelder, Markt 22, Deinze

Toegang: €5, Er zijn maximum 100 plaatsen beschikbaar, er kan niet op voorhand gereserveerd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio