Roeselare nadert top 2 na 3-2 winst tegen Maaseik, Aalst onderuit in Menen

Roeselare nadert top 2 na 3-2 winst tegen Maaseik, Aalst onderuit in Menen

Foto: Dick Demey

Roeselare ontving Maaseik op de tweede speeldag van de Final 4. De West-Vlamingen moesten winnen om de aansluiting met de top 2, Maaseik en Aalst te bewaren. Het mes op de keel bij Roeselare resulteerde in een razend spannende wedstrijd waarin Roeselare uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind trok. Door de winst komt Roeselare op twee punten van Aalst, dat in Menen met 3-2 onderuit ging.

Roeselare moest warmdraaien in de eerste set. Maaseik kon als eerste een kloofje slaan en hield die ook vast. Pas bij 20-20 kwamen de West-Vlamingen langszij. Een spannend slotoffensief waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, was het gevolg. Seppe Baetens zette uiteindelijk de 23-25 en daarmee de 0-1 op het bord.

Maaseik leek op haar elan door te gaan, maar Roeselare liet het niet aan het hart komen. De servicefouten stapelden zich bij de Limburgers op en na een knap blok van Van de Velde kon Roeselare de leiding grijpen. De voorsprong vergrootte tot 4 punten en Maaseik kreeg de kloof niet meer dicht. Via Van de Velde werd het 25-18 en hingen de bordjes weer in evenwicht.

Zinderend slot

De bekerwinnaar had bloed geroken. Het duurde dan ook niet bijster lang vooraleer Roeselare een kloof kon slaan. Vijf punten hadden ze in het voordeel, maar Maaseik gaf zich niet zomaar gewonnen en begon aan een zinderende achtervolging. Even leek het er zelfs op dat de Limburgers de derde set zouden winnen, maar in money time maakten de Limburgers te veel foutjes. Roeselare profiteerde en greep zo met 27-25 winst de voorsprong in de wedstrijd.

Maar Maaseik wilde met winst terugkeren naar Limburg. Een felbevochten vierde set die bol stond van discussie was het gevolg. Vooral in het slot van de set werd het geduld van de toeschouwers meerdere malen op de proef gesteld. Maaseik trok uiteindelijk aan het langste eind en sleepte zo de tiebreak uit de brand.

Roeselare begon furieus aan die vijfde set. Joel Banks moest bij 3-0 al een time out nemen, maar die bracht niet veel oplossingen. Van 3-0 ging het naar 8-2. Roeselare had uit de derde set geleerd en liet Maaseik niet meer in het spel komen en stoomde met de beslissend aanval van Pieter Coolman naar de 15-4 en 3-2 in sets.

In de stand komt Roeselare op twee punten van Aalst dat in Menen met 3-2 onderuitging.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen