Belgische snelskiër slaagt er bij eerste poging net niet in record te breken

Belgische snelskiër slaagt er bij eerste poging net niet in record te breken

De Belgische snelskiër Joos Vandendries (47) is er zaterdag in skigebied Vars net niet in geslaagd het Belgisch record te breken. Vandendries haalde een snelheid van 211,268 kilometer per uur, terwijl het Belgisch record op 215,311 kilometer per uur staat.

Een klein stuurfoutje deed Vandendries snelheid verliezen. “Mijn positie was goed, maar ik ging te veel naar links waardoor ik buiten de piste terechtkwam. Ik ben dus weer recht moeten komen om bij te sturen. Toch heb ik nog een snelheid van 211,268 km/u kunnen halen, wat echt wel straf is gezien het foutje dat ik maakte”, aldus Vandendries.

De Italiaan Simone Origone haalde met een run van 228,862 km/u de hoogste snelheid. Hij komt aan kop van het wereldklassement snelskiën.

Vandendries heeft de komende dagen nog een kans om het record te verbreken.

LEES OOK. Hoe gek kan je zijn? Belg wil snelheid van meer dan tweehonderd kilometer per uur halen op… twee skilatten (+)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.