Wondelgembrug afgesloten voor onderhoudswerken: “Te veel afval in het water”

Wondelgembrug afgesloten voor onderhoudswerken: “Te veel afval in het water”
Gent -

De Wondelgembrug wordt zondag afgesloten voor onderhoudswerken. Een opeenstapeling van afval in het water leidt tot een blokkade in de onderste delen van de brug, meldt de nv De Vlaamse Waterweg.

Zondag van 9 uur tot 16 uur wordt de Wondelgembrug afgesloten voor autoverkeer. Voor spoeddiensten, fietsers en voetgangers blijft wel nog één wegstrook toegankelijk. De Vlaamse Waterweg moet ingrijpen omdat een opeenstapeling van afval de brugconstructie blokkeert.

“Door de jaren heen heeft allerlei afval zich opgehoopt in de onderste delen van de brug”, zegt woordvoerster Hélène Vermeulen. “Dat heeft geleid tot een blokkade in de brugconstructie. Het water stroomt niet meer goed door en staat stil. Na verloop van tijd kan dat leiden tot roestvorming. Dat tast dan weer het metaal van de brug aan en kan leiden tot zwakke plekken.”

Plastic zakjes

Een aannemer zal het afval en het water in de veelgebruikte brug over het Verbindingskanaal zondag verwijderen. Het gaat om bladeren en ander natuurlijk afval, maar ook om vuiligheid zoals plastic zakjes. “Het gebeurt niet vaak we een brug hiervoor moeten afsluiten”, aldus Vermeulen. “Maar om een vlotte bediening in de toekomst te garanderen moeten we ingrijpen.”

De Wondelgembrug wordt dagelijks gebruikt door scheepvaart en heel wat woon- en werkverkeer. Auto’s worden omgeleid via de Nieuwevaartbrug en de Tolhuisbrug.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio