Drie voertuigen branden uit in Antwerpen: oorzaak wordt onderzocht, geen link met drugsgeweld

Antwerpen / Hoboken -

Drie wagens zijn zondagmorgen uitgebrand aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. Politie, parket en brandweer kwamen ter plaatse. Volgens de politie is er geen aanwijzing van een link naar de eerdere geweldsdelicten in Antwerpen-Noord.

De brand begon aan één wagen en sloeg over naar twee ernaast geparkeerde wagens. Bij het blussen bleven er vlammen van onder één van de auto’s komen, waardoor de bluswerken iets langer duurden.

De politie sloot de straat af omdat de oorzaak nog onduidelijk is en men geen enkel risico wil nemen na de incidenten met explosieven van de voorbije weken, weliswaar in Antwerpen-Noord. Rond 8 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Explosievenhond

Of er inderdaad mogelijk kwaad opzet in het spel is, zal nog moeten blijken. De politie wil voorlopig enkel kwijt dat er onder meer een explosievenhond ter plaatse is gekomen “om bepaalde zaken uit te sluiten”. De aanwezigheid van ontmijningsdienst DOVO was volgens de politie niet nodig.

Op basis van de eerste vaststellingen laat de politie weten dat er nog verder onderzoek nodig is naar de oorzaak van de brand, maar er alvast voorlopig geen aanwijzingen zijn dat er een verband is met het drugsgerelateerde geweld in Antwerpen-Noord.

Het incident vond plaats ter hoogte van de school Don Bosco, op de parking van de kerk.

Drie voertuigen branden uit in Antwerpen: oorzaak wordt onderzocht, geen link met drugsgeweld
Foto: BFM
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees