Geen Giro voor favoriet Fabio Aru door vernauwing in heupslagader

Geen Giro voor favoriet Fabio Aru door vernauwing in heupslagader

Foto: Photo News

Brussel -

Uit onderzoek is gebleken dat Fabio Aru (UAE Team Emirates) een vernauwing aan de heupslagader van het linkerbeen heeft. De Italiaan moet daarvoor onder het mes en zal drie à vier maanden buiten strijd zijn, zo maakte zijn team zondag bekend.

Bekijk hier onze digitale wielergids!

De 28-jarige Aru presteert al een tijdlang onder zijn gebruikelijke niveau en nu is de oorzaak daarvan aan het licht gekomen. De vernauwing zorgt ervoor dat er bij hoge inspanning een slechte doorbloeding is in het linkerbeen, een vrij zeldzame aandoening die professionele wielrenners echter wel kunnen oplopen door hun positie op de fiets. “Een van de komende dagen zal Fabio geopereerd worden”, verklaarde teamarts Jeroen Swart. “Nadien moet hij een maand rusten, pas over drie à vier maanden kan er een terugkeer in het peloton volgen.”

Door de ingreep moet Aru een streep maken over de Giro in eigen land. “Aan de ene kant ben ik wel blij dat ze het probleem gevonden hebben, maar dit betekent ook wel dat ik de Giro moet missen”, vertelde Aru. “We hopen echt dat dit het laatste hoofdstuk is van een moeilijke periode.”

De 28-jarige Italiaan stond in eigen land al tweemaal op het eindpodium, al is dat intussen al even geleden. In 2014 eindigde Aru in de Giro als derde, één jaar later werd hij tweede en pakte hij de witte jongerentrui. Datzelfde jaar won hij ook de Vuelta, tot nu toe zijn enige eindzege in een grote ronde. In de Tour van 2017 won Aru de etappe naar La Planche des Belles Filles en mocht hij ook twee dagen de gele trui dragen.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.