Thaiboksmatch van schepen verloopt helemaal anders dan gepland

Thaiboksmatch van schepen verloopt helemaal anders dan gepland

Het moment waarop Aaron zijn schouder ontwricht. Later kwam hij nog terug naar de zaal (inzetfoto). Foto: Peter Malaise

Ronse -

Het Rosco in Ronse was het toneel van het Thaiboksgala Challenge of Warriors 2 van MuayThai FMK. Verschillende Ronsese boksers stapten in de ring, onder hen ook schepen Aaron Demeulemeester. Zijn tweede partij nadat hij vorig jaar kon winnen. Maar dit jaar liep het anders.

Na anderhalve minuut riep hij de scheidsrechter toe dat hij niet verder kon. Schouder uit de kom en dus een noodgedwongen opgave. Wanneer we de beelden herbekijken op het fototoestel geeft Aaron uitleg: “Ik ontwijk een slag te snel en daarbij ontwricht ik zelf mijn schouder”, zegt hij.

“Mathieu De Backer begon stevig aan de partij, en dat heb ik graag. Ik krijg wel wat slaag maar kan goed incasseren. Mijn bedoeling was om terug te slaan wanneer hij wat moe werd. Maar zo ver kwam het niet. Ik voelde het onmiddellijk dat het niet verder ging.”

En zo moest Aaron ontgoocheld uit de ring stappen. Hij werd overgebracht naar de spoeddienst waar zijn schouder onder volledige verdoving behandeld werd. “Al die maanden training voor niks”, zegt hij teleurgesteld. De volgende dagen moet hij het rustiger aan doen.

De hoofdkamp van de avond was die tussen Abdelmajid Ahkim (België) en Jonas Monclaire (Haiti). Zij streden voor de ISKA Challenger Semi-pro Intercontinental Title 70 kg K-1 Rules. De match werd gewonnen door onze landgenoot.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees