16-jarige bestuurder raast met 103 km/u door bebouwde kom

16-jarige bestuurder raast met 103 km/u door bebouwde kom

Foto: fvv

Gent -

De Gentse politie heeft zaterdagnacht tijdens een grootschalige snelheidscontrole een 16-jarige autobestuurder tegengehouden die met 103 km/u door de bebouwde kom scheurde.

De 16-jarige snelheidsduivel liep zaterdagnacht aan Dok-Zuid tegen de lamp tijdens een zogenaamde CRASH-actie van de Gentse politie. Die voerde grootschalige snelheidscontroles uit op de stadsring en op de Franklin Rooseveltlaan. Op beide plaatsen moeten automobilisten zich houden aan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Maar daar veegden 153 bestuurders hun voeten aan. Dat is een vijfde van het totaal aantal gecontroleerde mensen.

Bij elf mensen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Maar dat ging bij de 16-jarige autobestuurder dus niet. Zijn voertuig werd ingehouden. “Het gebeurt niet vaak dat we minderjarige autobestuurders vatten”, zegt woordvoerder Matto Langeraert. “En al zeker niet met zo’n serieuze snelheidsovertreding. Dit toont aan dat controles een noodzaak blijven.”

Welke straf de jongeman boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk. “Het is aan de politierechtbank om zich daarover uit te spreken”, aldus Langeraert.

Drugscontrole

Tijdens de actie werden ook 527 bestuurders gecontroleerd op intoxicatie. Zowat één tiende testte positief: 44 bestuurders hadden te veel gedronken en 4 automobilisten reden onder invloed van drugs, 2 testten positief op allebei. In totaal werden zo’n vijftig rijbewijzen ingehouden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees