Filou Oostende haalt Jamaicaanse center Shevon Thompson binnen

Filou Oostende haalt Jamaicaanse center Shevon Thompson binnen

Marin Maric Foto: Rudy DECLERCK

Maandag sloot Filou Oostende een overeenkomst met center Shevon Thompson (26, 2m13, 110 kg) als vervanger voor de aan de elleboog geopereerde Marin Maric.

Shevon Thompson, een 26-jarige center van Jamaicaanse afkomst, speelde in de Amerikaanse NCAA-competitie met George Mason University. Bij aanvang van dit seizoen verdedigde hij de kleuren van het Turkse Istanbul BBSK tot hun eliminatie in de FIBA Europe Cup. Daarna was hij aan de slag in de G-league, de ontwikkelingscompetitie van de NBA. Daar speelde hij voor Wisconsin Herd. In gemiddeld 20’42” was hij er goed voor 11,5 punten, 8,07 rebounds en 0,6 assists. Ook de vorige seizoenen baskette hij in de G-league, bij Erie BayHawks en Raptors 905.

Thompson tekende bij Filou Oostende een contract tot het einde van dit seizoen. De titelverdediger heeft een optie om het contract te verlengen voor het seizoen 2019-2020.

Of Thompson volgend weekeinde al speelgerechtigd is in de duels tegen Brussels, hangt af van het feit of hij tijdig zijn arbeidskaart en verblijfsvergunning bekomt. In de FIBA Europe Cup kan hij dit seizoen niet meer spelen omdat het niet toegelaten is na 28 februari nog spelers aan het roster toe te voegen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.