De Lijn investeert 44 miljoen in 23 nieuwe trams in Antwerpen

De Lijn investeert 44 miljoen in 23 nieuwe trams in Antwerpen
Antwerpen -

De Lijn bestelt 23 nieuwe lagevloertrams voor Antwerpen. Dat laat de vervoersmaatschappij maandag weten in een persbericht. De raad van bestuur van De Lijn heeft de aankoop ter waarde van 44 miljoen euro goedgekeurd. De eerste nieuwe trams worden in de tweede helft van 2022 geleverd.

De 23 trams zijn de derde schijf van een contract voor circa 146 trams bij de Spaanse constructeur CAF. Het gaat om enkelrichtingstrams met 180 plaatsen, die ook gekoppeld kunnen rijden, schrijft De Lijn in het persbericht. Het contract laat bovendien toe om later tweerichtingstrams te kopen voor Antwerpen, zodra het net hier klaar voor is.

De nieuwe trams komen er ter vervanging van de oude PCC-trams, die plaats bieden voor 75 reizigers. Elke nieuwe tram vervangt twee PCC-trams. De eerste zullen in de tweede helft van 2022 geleverd worden, vanaf dan stroomt om de twee weken een nieuwe tram in.

“Dit is de nieuwste schijf in de grootste trambestelling ooit door De Lijn”, zegt Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Alles samen investeren we 294 miljoen euro in 146 gloednieuwe trams: een absoluut record. We vervangen de oudste voertuigen met eigentijdse en comfortabele trams die meer reizigers kunnen verleiden om te kiezen voor het openbaar vervoer.” Volgens de minister volgen er later nog bestellingen voor Antwerpen en Gent.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees