Man schopt oude vrouw op metro: schokkende aanval gefilmd, maar niemand grijpt in

In New York werd vorig week een schokkend geval van agressie gefilmd toen een man een oude vrouw (78) in het gezicht schopte. Omstanders haalden snel hun smartphone boven om het tafereel te filmen, maar niemand greep in om de agressieve man te stoppen. Sterker nog: hier en daar werd er gejuicht toen de vrouw klappen kreeg alsof er naar een boksmatch werd gekeken. De politie van New York hield een klopjacht om de man op te sporen en publiceerde beelden van de aanval op Facebook. En dat leverde snel resultaat op: zaterdag werd een 36-jarige verdachte opgepakt.

De vrouw zat op de metro in de New Yorkse wijk The Bronx toen ze werd aangevallen door de agressieve kerel. Ze moest talloze stampen incasseren, maar slaagde er nog in het treinstel te verlaten bij de volgende halte. Ze werd opgewacht door een medisch team die haar verwondingen in het gezicht behandelde en haar naar het ziekenhuis bracht.

“Het slachtoffer werd verzorgd en mocht daarna naar huis”, klinkt het bij de New Yorkse politie. “Ze kan rekenen op medische, juridische en psychologische bijstand.” De agenten bedankte iedereen die de beelden van de verdachte deelde en hen contacteerde met tips. “We willen ook de wereldwijde internetgemeenschap bedanken”, klonk het nog.

De 36-jarige verdachte werd gearresteerd een aangeklaagd voor geweldpleging en intimidatie. De politie zette beelden op Twitter van de verdachte die werd weggeleid, terwijl een boze menigte hem verwensingen toeschreeuwt: “Voel je je nu een macho door een 78-jarige vrouw herhaaldelijk te schoppen?”

Play

bekijk ook

Schokkend: Nederlandse politie vuurt waarschuwingsschoten af om agressieve man te stoppen

Schokkend; mannen vallen daklozen aan en filmen het resultaat voor sociale media

Gewelddadige carjackers maatje te klein voor kranige oma

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees