Veroordeelde bestuurders trouwstoet die snelweg blokkeerde in beroep tegen straf

Beelden van trouwstoet E17 op groot scherm getoond in rechtbank: “Dit wekt agressie en afkeer op”

In mei 2018 was politierechter Peter D’Hondt streng voor de deelnemers, die in beroep gingen Video: TVO

Lokeren -

Tien van de bestuurders die vorig jaar veroordeeld werden voor hun aandeel in een trouwstoet die in februari van 2017 de E17 in Lokeren had geblokkeerd, zijn in beroep gegaan tegen hun straf. Tijdens de nieuwe behandeling van hun zaak werden de beelden van de stoet op groot scherm getoond in de rechtbank.

In de beroepskamer van de correctionele rechtbank van Dendermonde werden maandagochtend de beelden van de bewuste trouwstoet op groot scherm getoond. Bestuurders die hun auto parkeerden op de snelweg, dansten en sprongen, in tegenovergestelde richting reden en uiteindelijk aan een slakkengangetje in de richting van Gent tuften om daar de bruid op te halen.

Het tafereel werd uitgebreid gefilmd door bestuurders die vast waren komen te zitten achter de stoet. Aan de hand van die beelden kon het parket van Oost-Vlaanderen negentien deelnemers identificeren. Allemaal mannen uit de Turkse gemeenschap van Lokeren en Gent, zo bleek uit verder onderzoek.

“Bijna iedereen stoort zich eraan”

Daarvan werden er in juni van vorig jaar veertien veroordeeld door de politierechter in Dendermonde. Ze kregen rijverboden van drie tot vijf jaar en boetes van 800 tot 4.000 euro opgelegd. De rechter verklaarde een Porsche Cayenne, een BMW en een Opel Mokka verbeurd. “De stoet waaraan deze mannen deelnamen, wekt agressie en afkeer op. Bijna iedereen stoort zich eraan. Er mag geen indruk ontstaan van straffeloosheid”, vond politierechter Peter D’Hondt.

Tien van de veroordeelde bestuurders tekenden beroep aan tegen hun straf. Vonnis volgende maand.

Beelden van trouwstoet E17 op groot scherm getoond in rechtbank: “Dit wekt agressie en afkeer op”
Foto: bfs
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees