Allereerste capsulecollectie van Chanel komt uit de hoed van Pharrell Williams

Allereerste capsulecollectie van Chanel komt uit de hoed van Pharrell Williams

Foto: Chanel

Chanel kondigde eind vorig jaar een samenwerking aan met Pharrell Williams, nu zijn er ook de eerste beelden van de capsulecollectie, waaruit blijkt dat de muzikant geen kleur heeft geschuwd. Het is de eerste capsulecollectie ooit van het Franse modehuis.

Een capsulecollectie is de kers op de taart van de jarenlange samenwerking tussen Pharrell Williams en het Franse modehuis. De Amerikaanse muzikant stond eerder al model, maakte muziek voor de catwalkshows en ontwierp een paar sneakers, nu mag hij ook zijn naam zetten onder een uitgebreide collectie kleding, schoenen en accessoires. Aan de ontwerptafel werd geen kleur overgeslagen, zo blijkt alvast uit de eerste beelden.

‘Chanel Pharrell’, de rijmende naam van de collectie die ook terugkeert op een aantal kledingstukken, werd naar voren geschoven door Karl Lagerfeld, de creatief directeur van het modehuis die vorige maand overleed, zo schrijft de Amerikaanse muzikant op Instagram.

Ook voor mannen

De Amerikaanse muzikant bleef trouw aan zijn eigen stijl en liet zich vooral inspireren door streetwear, dat hij combineerde met blingbling en veel parelkettingen, ook voor mannen.

Ook het cijfer vijf keert opvallend vaak terug, het geluksgetal van Coco Chanel, dat ze gebruikte voor het beroemde parfum van Chanel N°5. ‘Maar het is ook het cijfer voor mannen (verwijzend naar het cijfer dat in meerdere religies symbool staat voor de man, red.) en verwijst naar mijn verjaardag’, aldus Williams. De collectie is vanaf volgende week verkrijgbaar.

Corrigeer