Alweer stapt student die bloedbad in school in Parkland overleefde, uit het leven: “Ze zitten met posttraumatische stress en een groot schuldgevoel”

Alweer stapt student die bloedbad in school in Parkland overleefde, uit het leven: “Ze zitten met posttraumatische stress en een groot schuldgevoel”

De schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School dateert van februari vorig jaar. Veertien leerlingen en drie personeelsleden werden doodgeschoten. Foto: AP

Een overlever van de schietpartij op een school in Parkland, Florida, is dit weekend gestorven. De politie heeft het over “vermoedelijke zelfdoding”. De dood komt er nadat vorige week ook de 19-jarige Sydney Aiello al uit het leven is gestapt, een meisje dat bij het bloedbad van februari vorig jaar één van haar beste vriendinnen was verloren.

Zeventien mensen kwamen om het leven, toen bij de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School op 14 februari 2018. Maar nu wordt ook de psychologische impact van het drama op de overlevers stilaan duidelijk. Ze kampen met posttraumatische stress, en met een schuldgevoel. “We probeerden vorig jaar al aan de alarmbel te trekken”, zegt Ryan Petty aan nieuwszender CBS. Zijn dochter Alaina werd gedood door de schutter. “In Columbine High School stapten er bijna even veel mensen uit het leven na de feiten als dat er stierven tijdens de schietpartij.”

LEES OOK. Meisje dat schietpartij in Parkland overleefde, kon het schuldgevoel niet meer aan

De politie maakt voorlopig de identiteit van het meest recente slachtoffer niet bekend. “We rouwen allemaal om alweer een verlies”, schreef David Hogg op Twitter. De student, ook een overlever, voert sinds het drama campagne voor een striktere wapenwet. Hij pleit nu ook voor psychologische begeleiding op school.

17 doden

Op 14 februari 2018 schoot Nikolas Cruz, een voormalige leerling, in de Stoneman Douglas High School in Parkland in de Amerikaanse staat Florida met een halfautomatisch geweer veertien leerlingen en drie personeelsleden dood. Veertien mensen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Cruz kon nadien gearresteerd worden.

Het is een van de dodelijkste schietpartijen op een school ter wereld

- Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be -

Corrigeer

NIEUWS