Man valt door de mand bij test met leugendetector, maar blijft verkrachting van stiefdochter ontkennen

Man valt door de mand bij test met leugendetector, maar blijft verkrachting van stiefdochter ontkennen

Themabeeld Foto: Shutterstock

Brugge / Bredene -

Een 60-jarige man uit Bredene heeft zich maandag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de verkrachting van zijn stiefdochter. Danny V. reageerde leugenachtig bij de polygraaftest, maar blijft ontkennen dat hij zich vergreep aan het toen 18-jarige meisje. Het OM vorderde op de vorige zitting vier jaar effectieve gevangenisstraf.

De avond van 16 juni 2014 zou de beklaagde zijn stiefdochter gevolgd zijn naar haar slaapkamer. Onder bedreiging van een groot vleesmes moest het meisje zich uitkleden en eiste V. seks. De beklaagde sloeg de volgende dag op de vlucht, waardoor hij pas een maand later ingerekend kon worden. Uiteindelijk werd hij niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Tijdens de feiten had de Bredenaar zichzelf verwond met het mes. De advocaat van de burgerlijke partij merkte op dat het bloed en het sperma op het meisje hetzelfde DNA-profiel hadden. Het openbaar ministerie verwees naar het strafblad van de beklaagde. In januari 2013 werd V. immers tot 18 maanden cel veroordeeld voor aanranding van diezelfde stiefdochter.

In dat dossier werd de beklaagde wel vrijgesproken voor verkrachting. Het slachtoffer zou toen in een brief zelfs letterlijk geschreven hebben dat de verkrachting nooit had plaatsgevonden. De verdediging verwees tijdens de debatten uitgebreid naar het oude dossier. V. geeft trouwens wel toe dat hij seksuele betrekkingen had met zijn stiefdochter. “Moreel is het afkeurenswaardig om op haar voorstel in te gaan, maar dat maakt het nog geen verkrachting”, aldus meester Jan De Groote.

De zaak werd in september een eerste keer behandeld, maar de rechtbank stelde uiteindelijk een polygraaftest voor. Tijdens die test met de zogenaamde leugendetector werden bij de beklaagde leugenachtige reacties vastgesteld. Volgens zijn advocaat is het echter heel normaal dat het lichaam van V. gestresseerd reageerde bij de voor hem belangrijke vragen. De verdediging vraagt dus nog steeds de vrijspraak.

De rechter doet uitspraak op 13 mei.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees