VIDEO. Wrak van Titanic voor het eerst (eventjes) open voor toeristen

VIDEO. Wrak van Titanic voor het eerst (eventjes) open voor toeristen

Foto: ISOPIX

Geschiedenisfans met een goedgevulde bankrekening kunnen in juni voor 168.000 Canadese dollar (110.000 euro) het wrak van de Titanic bezoeken. Dat heeft nieuwswebsite globalnews.ca gemeld. De bezoekers aan het wrak, dat op een diepte van 3.800 meter ligt, zullen helpen om gegevens te verzamelen over het schip.

“Wat we gaan doen gaat nieuwe kennis opleveren: op welke manier is het schip aan het vergaan? Welke dieren leven er op die diepte? We gaan nieuwe dingen ontdekken”, zegt Stockton Rush, de CEO van OceanGate Expeditions, dat de missies organiseert.

De missie gebeurt met de onderzeeër Titan, en de passagiers zullen opgeleid worden om te werken met onderwatercamera’s, sonars, enzovoort. Ze duren ongeveer een week en vertrekken vanuit St. John’s in Newfoundland, in Canada. Elke duik naar het wrak, met vijf personen aan boord, zal vijf uur duren. Na die duiksessies werken de passagiers verder aan het project.

De RMS Titanic zonk op 15 april 1912 toen hij onderweg van Southampton naar New York tegen een ijsberg voer. Bij de ramp kwamen meer dan 1.500 mensen om het leven.

LEES OOK. David mocht op het laatste nippertje niet meer mee met Titanic, maar hij had wel de sleutel die het schip had kunnen redden

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees