Vier agenten gewond nadat ze tussenkomen bij overlast

Vier agenten gewond nadat ze tussenkomen bij overlast

Foto: BELGA

Aalst -

De politie van Aalst werd zondagavond rond 19.45 uur opgeroepen voor een 15-tal rondhangende jongeren die ter hoogte van de watertoren in de Sint-Kamielstraat in Aalst voor overlast zorgden en het verkeer hinderden.

Toen bij de controle door de politie één van de jonge mannen halsstarrig bleef weigeren zijn identiteitskaart te tonen en geen enkele medewerking wenste te verlenen, werd hij van zijn vrijheid beroofd. Hierop viel zijn broer de tussenkomende politie-inspecteur aan en ontstond er een schermutseling met nog een derde persoon. Daarbij raakten uiteindelijk vier politiemensen gewond. Eén van hen is voor minstens 12 dagen arbeidsongeschikt.

De drie verdachten uit Aalst, respectievelijk 20, 21 en 22 jaar, werden uiteindelijk gearresteerd. Ze werden gisteren op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voor slagen en verwondingen én ongewapende weerspannigheid voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Volgens een inwoonster uit Aalst die het reilen en zeilen van haar stad goed kent wordt er vrijwel dagelijks gedeald op de plaats waar het incident plaatsvond: “Ofwel gebeurt dit op de trappen van de watertoren, ofwel op het voetpad ernaast aan het gedeelte waar de onbewoonde huizen staan.”

In Aalst zijn in de eerste acht maanden van 2018 zestien politiemensen arbeidsongeschikt geweest als gevolg van fysieke agressie. Die zestien gevallen zijn goed voor 566 ziektedagen, ofwel 35 ziektedagen per persoon. Korpschef Jürgen Dhaene zei hierover in een eerder interview naar aanleiding van een aflevering van Niveau 4 dat men voorzichtig zijn met statistieken, maar als deze trend zich voortzet dan voorspelt dit volgens hem niet veel goeds voor de toekomst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees