Feestelijke carnavalsdag ontsierd door gewelddadige incidenten

Scherpenheuvel-Zichem -

Het carnaval in Scherpenheuvel is niet zonder incidenten gepasseerd. De festiviteiten werden wat ontsierd door twee gevechten waarbij mensen werden verwond.

Het was een mooie zondag in Scherpenheuvel: de carnavalstoet trok er door de straten en de mensen maakten veel plezier. Spijtig genoeg waren er twee incidenten die feestelijke dag ontsierden. Het eerste incident gebeurde zondagnamiddag rond 17 uur. Een 32-jarige man uit de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel-Zichem, die enkele glazen te veel op had, sloeg met een bierflesje tegen het hoofd van een 47-jarige carnavalist. De man verloor gedurende enkele minuten het bewustzijn.

“De verdachte werd gearresteerd en in eerste instantie opgesloten ter ontnuchtering”, zegt Jan Vanhauwere, korpschef van de zone Demerdal. “De feiten worden nog onderzocht, maar ondervragen wordt moeilijk als er alcohol mee gemoeid is.” Volgens verschillende bronnen zou de man nu opgenomen zijn in het ziekenhuis.

Een tweede slachtoffer viel in de nacht van zondag op maandag. De 74-jarige man was rond 23 uur naar het centrum van de stad gekomen om zijn zoon op te halen. Die was in een handgemeen verwikkeld, nadat er een venster was kapotgeslagen in een café in het centrum. De 74-jarige man kwam tussen en incasseerde enkele slagen en schoppen in het aangezicht. Hij werd met zware verwondingen door een omstaander naar huis gebracht, waarop zijn familie hem naar het ziekenhuis bracht.

“Moeilijk te voorkomen”

De organisatie betreurt dat zulke incidenten een hele dag om zeep kunnen helpen. “Het was zo'n mooie en geslaagde carnavalstoet en -dag”, vertelt Marc Coomans. “Dan is het erg spijtig dat enkelingen een negatief kantje kunnen geven aan de festiviteiten. Het is ook erg moeilijk om zulke incidenten te voorkomen, maar toen het gebeurd was, is het medisch plan meteen geactiveerd. Ik wil toch zeker ook iedereen die heeft meegeholpen aan de feestelijkheden, bedanken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees