Vrouw laat honden sterven in hete wagen tijdens ziekenhuisbezoek: “Ze is al genoeg gestraft”

Vrouw laat honden sterven in hete wagen tijdens ziekenhuisbezoek: “Ze is al genoeg gestraft”

Themabeeld Foto: Shutterstock

Brugge -

Een vrouw moet zich in de rechtbank verantwoorden voor het achterlaten van drie honden in haar wagen in Brugge afgelopen zomer. Twee dieren stierven door de hitte terwijl hun baasje in het ziekenhuis was. "Mijn cliënte is al genoeg afgeschilderd als dierenbeul", vindt haar advocaat.

Eind juni vorig jaar werden politie en het Brugs dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis opgeroepen voor drie opgesloten honden in een auto op de parking van het AZ Sint-Jan. Het ging om twee Berners en één Lhasa Apso. Door het warme weer was het ondraaglijk heet in de auto. Eén hond stierf ter plaatse, de twee anderen moesten vechten voor hun leven.

LEES OOK. Twee honden sterven nadat ze urenlang werden achtergelaten in snikhete wagen

“Emmers met handdoeken en water gevuld, als een zot naar het ziekenhuis gereden en daarna met de honden naar de dierenarts gestormd”, stond destijds te lezen op de Facebookpagina van Het Blauwe Kruis. “We hebben gevochten tot de laatste snik, maar het mocht niet meer baten voor de Berner Sennen, een hond van net twee jaar oud.” De Lhasa Apso overleefde het wel en heeft ondertussen een nieuw baasje.

De vorige eigenares, G.K. uit Rochefort, moest zich maandag in de Ieperse rechtbank verantwoorden. De procureur vorderde een boete. Maar volgens haar advocate is de vrouw al genoeg gestraft “nadat ze in de media ten onrechte werd afgeschilderd als dierenbeul”.

“Ze is in rouw omdat ze haar honden kwijt is nadat ze heel wat voorzorgsmaatregelen had genomen”, klonk het verder. “Als alleenstaande vrouw maken de honden deel uit van haar gezin. Maar toen ze het nieuws kreeg dat ze met dialyse moest beginnen, had ze al een vakantie geboekt. Ze moest naar AZ Sint-Jan voor een dialyse van enkele uren. Omdat er geen dieren mochten achterblijven in haar vakantiewoning, nam ze de honden mee.”

“Op de parking van het ziekenhuis zocht ze zorgvuldig naar schaduwrijke parking en ze liet de ramen open. De melding van haar nummerplaat via de intercom van het ziekenhuis kon ze tijdens de dialyse niet horen. Ik pleit voor een straf met uitstel.”

Vonnis op 13 mei.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees