Thomas De Gendt veroverde drie truien in één dag… maar moest die weer afgeven

Thomas De Gendt wist gisteren niet wat hij hoorde gisteren na het podium in Colella. Hij moest zijn ceremonietruien – rangschikking, punten en bergklassement – weer afgeven.

“Vorig jaar was het ook al zo’n gedoe om die shirts te krijgen. Ze worden achteraan met een rits dichtgedaan en dienen alleen maar voor de podiumfoto’s. In de dinsdagetappe rijd ik wel met de leiderstrui, maar ik wou ook die andere twee.”

“Ik had het geluk dat de man die de truien bedrukt met het ploeglogo in ons hotel sliep. Ik ruilde met hem één merktrui van Lotto-Soudal voor deze drie aparte exemplaren. Ik ben content, want anders was mijn collectie aparte truien die ik won niet meer volledig”, aldus de fanatieke verzamelaar in Thomas De Gendt.

LEES OOK. Het ziet er nonchalant uit, maar vergis u niet: hoe ontsnappingskoning Thomas De Gendt het peloton telkens opnieuw een neus zet

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.