Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Annette von der Heyde (l).   rr

Duitse tv maakt docu over Mathilde

ZDF, de best bekeken tv-zender van Duitsland, bereidt een documentaire over koningin Mathilde voor. Een journaliste en haar ploeg is in het kader daarvan meegereisd naar Zuid-Korea. Het is ongebruikelijk dat buitenlandse media deel uitmaken van de Belgische delegatie.

“We werken aan een documentaire van 40 minuten over Mathilde. We zullen die deze zomer in primetime uitzenden”, zegt reporter Annette von der Heyde. “We hebben haar al op verschillende activiteiten in België gefilmd. Bijvoorbeeld bij een oorlogsherdenking in Ieper en een schoolactiviteit in Mechelen. En nu dus in Zuid-Korea.”

Duitsers hebben nochtans weinig affiniteit met onze koningin. In een jaarlijkse populariteitspeiling over vrouwelijke royals bengelt ze steevast onderaan. Volgens Von der Heyde komt dat omdat ze onbekend en dus onbemind is. “Duitsers hebben meer met de Belgische monarchie dan ze denken. Koningin Elisabeth, de echtgenote van koning Albert I, kwam uit Beieren. En natuurlijk stamt jullie koningshuis af van de Saksen-Coburgs (een van oorsprong Duitse dynastie, nvdr.).”

Het beste van Enkel voor abonnees