Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Kevin Massart van Cats & Dogs pakt uit met CO2-neutrale dierenvoeding. jaa

Eerste CO₂-neutrale blikken bij Cats & Dogs

Dierenspeciaalzaak verkoopt nu ook duurzaam hondenvoer

Kalmthout

-

CO2-neutrale hondenvoeding: het bestaat en is voortaan exclusief verkrijgbaar in de winkels van Cats & Dogs, onder meer in Kalmthout. De dierenspeciaalzaak is de allereerste in de branche én op de Belgische markt die dergelijke hondenvoeding aanbiedt.

“Ook de productie van dierenvoeding gaat onvermijdelijk gepaard met een uitstoot van CO2. Dat gebeurt zowel in de fase van de veeteelt, de productie als bij het transport”, zegt zaakvoerder Kevin Massart van Cats & Dogs.

“De Duitse fabrikant van de hondenvoeding Goood doet er alles aan om die uitstoot zo laag mogelijk te houden. Maar dat vinden ze niet genoeg. Daarom compenseren zij alle vrijgekomen CO2 door bossen te beschermen en bomen te planten in Duitsland, Afrika en Brazilië.”

De verpakking van de hondenvoeding is gemaakt van een combinatie van materialen uit dezelfde groep kunststoffen. Uiteindelijk wordt dit materiaal tijdens de recyclage weer gescheiden van de andere groepen kunststoffen. De fabrikant gebruikt blikken uit gerecycleerd materiaal en de hondenvoeding wordt geleverd in dozen uit volledig gerecycleerd karton.

Kevin Massart cats & dogs “We vinden het belangrijk om mee te werken aan een beter beschermd milieu”

“Gezien de hoge kwaliteit en milieuvriendelijkheid past de CO2-neutrale hondenvoeding bij onze visie als dierenspeciaalzaak. Ook wij vinden het belangrijk om mee te werken aan de bescherming van het milieu.”

In het productaanbod van Cats & Dogs is over het algemeen weinig rundvlees terug te vinden, maar veel meer alternatieve vleessoorten en vis. De vis is afkomstig uit duurzame visserijen en alle vleesbronnen zijn afkomstig uit de gecontroleerde vrije uitloop of de biologische landbouw.

Cats & Dogs koopt zo veel mogelijk Europees in, en dus niet vanuit China om de impact van het transport te verkleinen.

Geen kassatickets

Voor Kevin Massart is bijdragen aan het milieu geen dode letter. Alle winkels zijn uitgerust met ledverlichting.

Door te investeren in kassadisplays worden de kassatickets nog maar bij 30 procent van de aankopen afgedrukt, als de klant dat uitdrukkelijk vraagt. (jaa)

Het beste van Enkel voor abonnees