Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Burgemeesters Benoit, Van Quickenborne en Dewaele en korpschef Filip Devriendt stelden het nieuwe logo van de politiezone Vlas voor samen met het nieuwe telefoonnummer. loh

Nieuw oproepnummer maakt politie bereikbaarder voor administratieve inlichtingen

Heb je een vraag voor de politie in zone Vlas? Bel voortaan naar 1701

Kortrijk/Kuurne/Lendelede

-

De politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) is nu nog beter bereikbaar. Voor (minder) dringende vragen kan worden gebeld naar het nieuwe nummer 1701. Doordat de dispatching weer in Kortrijk te vinden is, zal de politie ook nog sneller hulp kunnen bieden.

Gedaan met twijfelen. 1701 is voortaan dag en nacht het nummer dat een inwoner van de zone Vlas kan bellen als hij de politie nodig heeft. Het kan gaan van administratieve vragen zoals ‘wie is mijn wijkagent’ tot minder en erg dringende vragen.

“Het verkorte nummer 1701 wordt het telefonisch aanspreekpunt bij uitstek”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). “Het is een kort en herkenbaar nummer, makkelijk te onthouden en het verlaagt de drempel tegenover de lokale politie. Er komt op die manier ook meer bereikbaarheid voor niet-dringende meldingen en administratieve vragen.”

Drie jaar geleden verhuisde de dispatching voor dringende hulp van Kortrijk naar Brugge. Het was een publiek geheim dat het contact met de burger vaak stroef verliep. Om een voorbeeld te geven: als er zich een incident voordoet op Kortrijk Weide en dat wordt gemeld, kan dat voor een hulpverlener van buiten Kortrijk soms onherkenbaar overkomen, want de correcte benaming is het Nelson Mandelaplein. Een lokale hulpverlener weet met Kortrijk Weide onmiddellijk wat er bedoeld wordt en kan zelfs camerabeelden bekijken. Met het terughalen van de dispatching zouden die storingen in het hulpsysteem van de baan moeten zijn.

Vincent Van Quickenborne burgemeester “De interventieteams worden nu aangestuurd vanuit Kortrijk en dat levert meer kwaliteit en tijdswinst op”

“De interventieteams worden nu aangestuurd vanuit de lokale dispatching in Kortrijk en dat geeft een dubbel voordeel: meer kwaliteit en meer tijdwinst”, zegt Van Quickenborne. “Als er camera's in de buurt opgesteld zijn, kunnen we ons ook onmiddellijk een beeld vormen van de feiten en iedereen die nodig is ter plaatse sturen.”

Nieuw logo

1701 is ook het nummer waarop externe partners zoals het parket, de federale politie, andere lokale zones, brandweer Fluvia, AZ Groeninge, stads- en gemeentediensten vlug en efficiënt de politiezone Vlas kunnen bereiken. Daarnaast werd maandag ook het nieuwe logo van de politiezone Vlas voorgesteld.

Ondertussen ondersteunt een vaste groep van zes bewakingsagenten de politiezone Vlas in haar dagelijkse werking. Hun taken zijn beperkter wegens de privacywetgeving.

Het beste van Enkel voor abonnees