Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Tot 15 maanden cel voor dievenbende Dreamland

Kuurne/Waregem/Roeselare

-

Het viertal dat een reeks diefstallen pleegde in filialen van Dreamland, is veroordeeld tot vijftien maanden celstraf. Een twintiger uit Menen ging samen met twee mannen en een vrouw uit Moeskroen telkens aan de haal met multimedia.

In de zomer van vorig jaar trok twintiger Hippolyte T. samen met zijn kompanen regelmatig op dievenpad in de Kuurnse, Waregemse en Roeselaarse vestigingen van Dreamland. Met een magneet slaagden ze erin om de beveiligingen te openen. Ze hadden het vooral gemunt op AirPods, smartwatches en ander elektronisch materiaal. De dievenbende ging erg professioneel te werk. De rollen waren ook duidelijk verdeeld. Twee beklaagden pleegden de diefstallen, terwijl de derde persoon op de uitkijk stond en de vierde wachtte in de auto om snel te kunnen vluchten.

Betrapt tijdens woninginbraak

Toen het viertal in dezelfde periode een woninginbraak pleegde in Spiere-Helkijn, liep het mis. Ze werden betrapt en de politie kon hen in hun wagen onderscheppen. De gestolen spullen werden via huiszoekingen teruggevonden. Ook konden ze via camerabeelden worden gelinkt aan de verschillende winkeldiefstallen bij Dreamland.

Menenaar T. en kompanen Dylan G. en Jéreémy R. waren niet aan hun proefstuk toe wat betreft de winkeldiefstallen. Ze liepen al eerder veroordelingen op voor gelijkaardige feiten. Alle drie vroegen ze begrip omdat ze handelden uit geldnood. “We wilden ons herpakken, maar om te overleven konden we niet anders dan stelen”, klonk het.

beklaagden “We wilden ons herpakken, maar om te overleven konden we niet anders dan stelen”

Door hun strafverleden was de rechter streng. T. en G. kregen elk een effectieve celstraf van vijftien maanden en een boete van 600 euro. R. moet tien maanden brommen en een boete van 520 euro betalen. De 42-jarige vrouw C.G. die chauffeur van dienst was, kreeg acht maanden cel met uitstel. Haar auto werd ook verbeurdverklaard. (eva)

Het beste van Enkel voor abonnees