Column

Schoon matchke: Paula

Schoon matchke: Paula

Foto: Roland Aerssens

Deinze / Nevele - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit nieuwe seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de thuiswedstrijd tegen K. Rupel Boom F.C. op zaterdagavond 30 maart om 20 u.

Schoon matchke: Paula

Er heerst een heftige euforie ten huize Van Steenpuiste sinds de 15 op 15 van SK Deinze de laatste weken. Gerard droomt luidop van de titel in 1ste amateur en het rustige huiselijke leven is danig verstoord. Vorige zaterdag was het echtpaar aanwezig op de “Nacht van SK Deinze” en toen al knuffelde Gerard zijn tafelgenote bijna te pletter toen de 0-2 op Heist werd omgeroepen. Paula, de legendarische dame van ‘t Pompierke, kwam er gelukkig en breedlachend met de schrik vanaf. Onze held stortte zich toen in een onuitgegeven ‘gin-avontuur’ , dit alles ten voordele van de palliatieve zorg en het kankercentrum UZ Gent. Paula keek geamuseerd toe en zag dat het goed was. Francine nipte bezorgd aan een cola…

Straks is er de thuismatch tegen Rupel Boom en morgen start Gent-Wevelgem hier op de Markt. Alweer is Gerard een adrenaline-bom! Deinze op titelkoers en morgen met Sagan op café bij Chloé’s, net voor het startschot. Gelukkig is er vrouwlief om een en ander te relativeren…

– Ventje, kende gij da, van da vel en van dienen beer? Er zijn nog vier matchen, Gerard! Peterke Sagan zal ook maar vieren als ‘t hij morgen in Wevelgem eerst over de meete spurt! Da is hier FC De Kampioenen niet hé man!

– Wijveken, onze veurzittere es ook gene Balthazar Boma hé! Denijs ziet da helemaal zitten, echt waar! We spelen veur de moment al de pannekes van ‘t dak en Rupel Buum komt straks mee flanellene benen op da plein, zeker weten! En onzen ‘twaalfde man’ schat, mee de Jonas op kop! Wie never wak alone, hé? Straks wordt dat hier het klein Liverpool, laat mij dromen, zoeteke!

–  Gerard toch, ‘t is aandoenlijk veur u bezig t’ oren. Spannend zal ‘t zeker zijn dienen eindspurt! Ik blijve rustig thuis ventje, oké? Morgen wil ik op   de foto mee Oliver Naesen, mijnen held van San Remo! Vergeet nie, Gerard da we gaan ontbijten in de Brielpuurte, boterkoeken mee kaas! Mjam!

–  Da wordt een super weekend, lieveken! Hout vasthouen, we beleven misschien wel een zalige periode… Ons huizeken is        proper geschilderd, ons hoveken is een paradijske en ‘t is altijd lente in de ogen van mijn allerliefste ‘prente’, mijn Francineken!

–  Jawaade, mijne Casanova heeft gesproken. Ik krijg er kriebelingen van in mijn onderbuikske, wanneer komde gij thuis shatty van mij?

–  Awel, euh, we zakken nog ne keer af naar ‘t Pompierke, ik heb da beloofd aan Paula…

FootDinner

Je wordt verwelkomd in de VIPlounge van KMSK Deinze vanaf 17.45 u met een glaasje Cava,  aangeboden door AD Delhaize Deinze, met een lekker aperitiefhapje.

De maaltijd voor deze wedstrijd wordt verzorgd door Restaurant D’Hulhaeghe. Het menu bestaat uit: Voorgerecht: Kussentje van Roggevleugel met Krab & Garnaaltjes en een coulis van tomaat & paprika - Hoofdgerecht - 3 buffetstanden: Tongrolletjes met Puree aardappelen & Nantua sausje of Saltimbocca van Varkenshaasje met Italiaanse pasta of Asperges à la Flamande & Pommes chateau - Dessert: Soesjestaart met Sinaasappel, Chocolade & Cointreau.

Tijdens de rust is er koffie met gebak en met een Filliers jenever.

Het kost €65, all-in, met  wijnen en frisdranken tot 19.45 u, en een tribunekaart van 15 Euro, voor de niet-abonnees.

Inschrijven kan nog tot woensdag 27 maart om 19 uur. U kan hiervoor contact opnemen met Kathleen Gevaert (kathleen.gevaert@gmail.com of 0476 66 51 39) of Peter De Maertelaere (peter.dema@gmail.com). Betalen en inschrijven kan eveneens via overschrijving (BE26 0016 0946 5729) en geldt ook als bevestiging van uw reservatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio