Matt T Mahony maakt lijstje van Gentse bluesplaten nog wat langer

Gent - Wat is dat toch met de Gentse blussector? De afgelopen weken vallen de bluesplaten als sneeuwvlokken uit de hemel. Roland kwam recent met een. nieuwe plaat (en heeft nog een dubbelaar op de plank liggen), Little Jimmy (ook al 75, heeft ook nieuw werk), en recent stelden Tiny Legs Tim en Guy Verlinde elk hun nieuw werk voor. Allemaal gasten met al een redelijk zwaar geladen bluesrugzak. Donderdag 28 maart stelt Matt T Mahony in de blues- en rootsclub Missy Sippy zijn debuutplaat voor: Live at Missy Sippy.

Live at Missy Sippy, een platentitel die alles zegt. Logisch dat de Matti De Rijcke zijn plaat ook daar live voorstelt. Doorgewinterde bluesliefhebbers kunnen Matti De Rijcke kennen als Matt T Mahony, die sinds 2015 elke eerste zondag van de maand samen met Toon Vlerick (Absynthe Minded) een aantal muzikale gasten inviteert om in blues- en rootscafé Missy Sippy in Klein Turkije Sunday Sessions te spelen. Dat leidde al tot samenspel met Guido Belcanto, Steven De bruyn, Alan Gevaert. Matt is ook de vaste gitarist in de Steven Troch Band. Die kan u dan weer kennen als de bluesmuzikant die zich, net als Steven De bruyn, graag de mondharmonica laat doorklinken in zijn platen. 

 

Matt T Mahony speelde met zijn band goed een jaar lang in lokale café's en op kleinere festivals, en vond het nu het geschikte moment om het geluid dat de band op het podium brengt ook vast te leggen. Live at Missy Sippy bevat vijf nummers, waarvan drie eigen nummers en twee bewerkingen van bestaand werk. Opgenomen in de Missy Sippy, zo live als maar kan.

Voor die opname en de live concerten laat Matt T Mahony zich bijstaan door Olivier Vander Bauwede (mondharmonica, ook gekend van Mother T & the chicks, Easy Dodo, Guy Verlinde, Mattias Geernaert (Kosmo Sound, His Trust Fund) op bas en Jan Van Steenbrugge (Birdie Bounce, ’t Mouvement) op drums.

Voor de misschien ietwat vreemde artiestennaam van de groep heeft Matti De Rijcke een heel eenvoudige uitleg: "Zoals veel vlaamse jongeren zat ik vroeger in een jeugdbeweging, in mijn geval de scouts in Drongen. Mijn totemnaam was mahoniebruine gemoedelijke zwaluw.  Mahonie dus, normaal zou je dat vertalen naar Mahogany maar dat bekt wat minder goed, dus is het Mahony geworden.  Mahonie is een houtsoort die ook voor sommige gitaarnekken wordt gebruikt. In de traditie van T Bone Walker is er dan nog een T tussen gekomen : Matt T (ook wel Matti op zijn Engels uitgesproken). 
 

Matt T mahony. Donderdag 28 maart. 21 u. Missy Sippy, Klein Turije.

Info over Matt T Mahony op Soundcloud, op de website of de Facebookpagina.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio