Amper veertig geïnteresseerden voor infosessie, inclusief huidige en vroegere politici

Bevolking ligt niet echt wakker van bestuursakkoord

Destelbergen - 'Een historisch moment', noemde meederheidspartij N-VA het op Twitter, maar de respons op de eerste infosessie van het nieuwe bestuur om met de plannen voor de komende jaren naar de burger te trekken was wel heel erg mager. In de Kollebloem in Heusden daagden amper veertig mensen op, waarvan minstens tien politici en oud-schepenen zoals Liliane Lebon en André De Groote. Na de hele discussie over inspraak en betrokkenheid blijft dus wel de prangende vraag in hoever de gemiddelde burger wakker ligt van wat er naast de rode loper in de gemeenteraadszaal gebeurt.

Na de fel betwistte 'voorleessessie' op de gemeenteraad van vorige week donderdag was het de vraag hoe de meerderheid deze week praktisch met het bestuursakkoord naar de burger zou trekken. Burgemeester Elsie Sierens lichtte de bedoeling toe en had het over het participatief traject 2020-2025. Daarna werden de taken netjes verdeeld en kreeg elke schepen de kans om een deeltje van zijn beleidsgebied toe te lichten. Opvallende en concrete zaken uit de sessie die net geen twee uur duurde, was de installatie van de digitale infoborden in de drie delen van de gemeente, de afwachtende houding over een mogelijke gemeentefusie, en de parkeeroverlast op de Dendermondesteenweg na het invoeren van het Gentse circulatieplan, het opteren voor één middenstandsvereniging, de nieuwbouw of renovatie van de gemeentelijke basisschool, het uitspelen van extra-toeristische troeven rond Bergenkruis, de Damvallei en de kastelen, enz.

In grote lijnen werd de papieren versie van vorige week op de gemeenteraad doorgenomen, zij het dit keer met wat duiding. Achteraf waren er amper vier vragen uit de kleine groep "wakkere burgers" die hun interesse voor het hart van de lokale democratie hadden getoond.

Onder het motto "Het bestuur komt naar je toe" kan u ook gaan luisteren naar de beleidsintenties van uw nieuwe bestuur op woensdag 27 maart  in de Berghine (Dendermondesteenweg 437) en op donderdag 28 maart in De Nieuwe Admiraal (Dendermondesteenweg 228). Daarmee komen ook de burgers van Destelbergen en de wijk Eenbeekeinde aan de beurt. Afspraak telkens om 20 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio