Het gaat steeds beter met David Goffin, zoals zijn matchpunt in Miami bewijst, maar zelf ziet hij nog werkpunten

David Goffin (ATP 20) heeft zijn revanche tegen Marco Cecchinato (ATP 16) beet. Hij versloeg de Italiaan in de derde ronde van het Masters 1.000 in Miami en nam zo wraak voor het verlies vorig jaar op Roland Garros.

“Het ging vandaag opnieuw wat beter”, zei hij maandagavond na de 6-4, 6-4 zege. “Er waren heel goede dingen, ook al geef ik twee keer mijn opslag uit handen bij 5-2, wanneer ik mag serveren voor de eerste set en op het einde van de match. Ik moet rigoureus blijven bij elke opslag, bij elk punt om het af te maken. Ik bevind mij nog niet in het stadium waarin ik vol vertrouwen een wedstrijd beëindig door agressief en bevrijd te spelen. Maar goed, bij 5-4 heb ik mij herpakt en kon ik besluiten met twee knappe ballen langs de lijn.”

Goffins tegenstander in de achtste finales wordt de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 34). Het 21-jarige talent schakelde David Ferrer (ATP 155) uit, de ervaren Spanjaard die in zijn vorige match tegen Alexander Zverev (ATP 3) had gestunt.

“Tiafoe, in de VS, zal heel gemotiveerd zijn. Het wordt geen evidente match”, voorspelt Goffin. “Hij begon knap aan het seizoen met een mooi parcours in Melbourne (waar Tiafoe op de Australian Open de kwartfinales haalde na winst tegen o.a. Anderson en Dimitrov, red). Hij heeft veel kracht en het wordt niet gemakkelijk hier tegen hem te spelen. Het publiek zal achter hem staan. Ik zal er elk punt moeten staan.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.