Studio 100 brengt 'Daens 2.0': met rijdende tribunes én Jelle Cleymans & Free Souffriau

Studio 100 stelde dinsdagochtend de herneming voor van de musical ‘Daens’. Die zal, twaalf jaar na de eerste reeks opvoeringen in Antwerpen, opnieuw in première gaan in het pop-uptheater in Puurs.

Het musicalkoppel Jelle Cleymans en Free Souffriau, in de rollen van Jan en Nette, wordt herenigd. Jo De Meyere speelt Monseigneur Stillemans, de geestelijke overste met wie pastoor Daens het aan de stok krijgt. De nieuwe Daens is Peter Van de Velde, die meteen een nummer uit de musical zong.

Studio 100 kondigde ook aan dat ‘40-’45’ wordt verlengd tot en met 17 mei 2020. In de spektakelmusical - die tot nog toe al 600.000 bezoekers lokte - speelt Peter Van De Velde de vader van Staf, het personage dat wordt vertolkt door Jelle Cleymans.

Beide musicals zullen in dezelfde periode worden vertoond: er wordt dan gekozen om afwisselend twee weken ‘Daens’ en twee weken ‘40-45’ te spelen. “Het ensemble van ‘Daens’ zal hetzelfde zijn als dat van ‘40-45’, enkel de hoofdcast zal anders zijn”, aldus Studio 100.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees