Klimaatactivisten verlaten Troonplein na drie dagen van protest

Klimaatactivisten verlaten Troonplein na drie dagen van protest

Foto: ISOPIX

Brussel -

De klimaatactivisten die hebben deelgenomen aan Occupy the Climate hebben dinsdagnamiddag na de stemming over het grondwetsartikel 7bis in de Kamercommissie Grondwetsherziening het Troonplein verlaten. Enkele aanhangers van de Gele Hesjes wilden nog blijven, maar de politie verhinderde dat.

De burgerlijk ongehoorzame klimaatactie van de aanhangers van de Klimaatcoalitie begon zondagavond om 18 uur met een bezetting van de Wetstraat. Na een nacht doorgebracht te hebben op die Wetstraat trokken de klimaatactivisten maandagochtend naar het Troonplein om er hun “vrijheid” terug te winnen en zo veel mogelijk mensen aan te trekken.

De afgelopen dagen kwamen honderden mensen langs op het Troonplein en over twee nachten samen bleven een driehonderdtal klimaatbetogers slapen in tenten op de Wetstraat of op het Troonplein. “We blijven mobiliseren zolang het politieke getreuzel aanhoudt. Zolang de klimaatcrisis niet serieus wordt genomen, blijven we de druk opvoeren”, klinkt het bij de Klimaatcoalitie.

Een tiental Gele Hesjes wilde ook in de komende dagen blijven overnachten op het Troonplein, maar de politie was massaal aanwezig om dat niet toe te laten en erop toe te zien dat het plein netjes werd achter gelaten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees