Aannemers krijgen toch speciale parkeerkaart voor dringende werken

Aannemers krijgen toch speciale parkeerkaart voor dringende werken

Foto: Jimmy Kets

Gent -

Loodgieters en schilders zullen binnenkort dan toch op bewonersplaatsen mogen parkeren tijdens hun werk in het centrum van Gent. Het voorstel van Sandra Van Renterghem (N-VA) werd dinsdagavond op de gemeenteraad goedgekeurd.

Sinds de invoering van het circulatieplan is het voor aannemers die in de binnenstad werken moeten uitvoeren moeilijk om te parkeren. N-VA stelde daarom vorig jaar een ‘interventiekaart’ voor, een parkeerkaart waarmee vaklui enkele uren mogen parkeren op bewonersplaatsen. “Nu krijgen bewoners van aannemers steeds meer het antwoord dat ze niet meer naar centrum-Gent komen”, zegt gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem. “Een interventiekaart kan het verschil maken.”

Gent zou de eerste Vlaamse stad zijn die zo’n parkeerkaart invoert. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) is het voorstel al lang genegen. Hij beloofde vorig jaar in maart al met een voorstel te komen.“Voor vaklui die een korte interventie moeten doen is het inderdaad moeilijk om een parkeerplaats te bemachtigen. Maar er zijn juridische obstakels. Zo laat de wegcode geen dubbel gebruik toe van bewonersplaatsen. Bovendien is de afbakening van de doelgroep niet evident.”

De Stad engageert zich om de juridische hindernissen zo snel mogelijk weg te werken. Van Renterghem hoopt dat de eerste interventiekaart nog dit jaar wordt uitgereikt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio