Gent-Wevelgem schrapt passages over Plugstreets

Gent-Wevelgem schrapt passages over Plugstreets

Foto: Photo News

Gent-Wevelgem moet zondag bij de vrouwen en de beloften enkele passages over de befaamde Plugstreets schrappen. De reden? De wielerbond is geen voorstander van wegkoersen op onverharde wegen.

In de dameskoers van Gent-Wevelgem moest het aantal doortochten op de Plugstreets teruggebracht worden van drie naar twee – de langste strook, Hill 63, verdwijnt daar –, en in de wedstrijd voor renners onder de 23 jaar moesten ze zelfs volledig weg. De mannelijke profs mogen de drie passages houden. De onverharde Plug­streets, drie stroken van in totaal vier kilometer, verschenen twee jaar geleden in Gent-Wevelgem. Eerder had ook al de Schaal Sels een koers over onverharde wegen (30 km) door maïsvelden ingevoerd, en ook Dwars door het Hageland gaat 25 kilometer over zand en kiezel.

De Belgische wielerbond is echter niet enthousiast. “Een wegkoers moet een wegkoers blijven en wij zijn enorm bezorgd over de veiligheid van de renners”, zegt algemeen directeur Jos Smets. “Op de Plug­streets hebben zich tot dusver geen ongevallen voorgedaan, maar ik wil liever voorkomen dan genezen.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.