Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

svl

Kris Verwaeren niet langer directeur van DDS-Verko

Dendermonde/Wetteren/laarne

-

Kris Verwaeren (foto) is geen directeur meer bij DDS-Verko. In een persbericht staat dat beide partijen in onderling overleg uit elkaar gegaan zijn, maar het lijkt erop dat Verwaeren het gelag van de problemen bij de intercommunale cash betaalt.

De samenwerking tussen intercommunale DDS-Verko en Kris Verwaeren is in onderling overleg verbroken, maar wie tussen de regels kan lezen, weet dat de relatie tussen de directeur en zijn personeel al langer op een lager pitje stond. “Verwaeren was 23 jaar in dienst van de intercommunale DDS, waarvan dertien jaar als algemeen directeur. Hij heeft zich al die tijd met veel gedrevenheid en met de hulp en de steun van velen kunnen inzetten voor een verbetering van de welvaart in de regio”, staat in het persbericht te lezen.

In de wandelgangen klinkt het anders. Vorige week donderdag was er na de bijzondere algemene vergadering van Verko ook nog een bijeenkomst van het bestuur van DDS en daar kwam het ontslag van de directeur ter sprake.

De stakingsperikelen van de voorbije jaren zouden de doorslag hebben gegeven. Zijn ontslag is vermoedelijk ook te kaderen in de nasleep van de rechtszaak over chauffeur Martin Christiaens, waarin de man van de rechter gelijk kreeg en Verko door de arbeidsrechter werd veroordeeld voor discriminatie.

Peter De Leeuw neemt voorlopig de taak op zich van waarnemend algemeen directeur. (svov)

Het beste van Enkel voor abonnees