Patrick Lefevere nuanceert uitspraak over “te dikke”Remco Evenepoel: “Jongen van 19 mag iets te zwaar zijn”

Patrick Lefevere nuanceert uitspraak over “te dikke”Remco Evenepoel: “Jongen van 19 mag iets te zwaar zijn”

Remco Evenepoel heeft voor alle duidelijkheid nog steeds het volle vertrouwen van zijn team. Foto: Marc Van Hecke

In weekblad Humo laat Patrick Lefevere in een dubbelinterview met José De Cauwer een opvallende quote optekenen over wereldkampioen bij de ­junioren Remco Evenepoel, die volgens hem “te dik staat”. Maar de manager wil die uitspraak wel nuanceren.

“Remco staat te dik. Met hetzelfde gewicht als op het WK vorig jaar was hij in de Emiraten in de top vijf ­geëindigd. Maar wie vier kilo te veel weegt, krijgt de rekening gepresenteerd.” In de bergrit naar Jebel Hafeet eindigde Evenepoel ‘maar’ vijftiende.

Lefevere is niet gelukkig met hoe die uitspraak is weergegeven. “Het gesprek ging anderhalve minuut over Evenepoel en van die quote maken ze dan meteen de titel. Blijkbaar werken de media zo: eerst een renner groot maken en dan afbreken.”

Inhoudelijk wil ­Lefevere graag verduidelijken wat hij heeft bedoeld: “Wat ik gezegd heb, klopt. Remco is nu zwaarder dan hij vorig jaar was op het WK. En voor een renner van 1m70 maakt drie kilo meer ook een gigantisch verschil. Zeker bij de profs. Een renner van 22 zou ik daarvoor op de vingers tikken, maar Remco is amper 19. Dan mag je nog wat te zwaar zijn. We hebben beloofd dat we Remco zouden beschermen en dat blijven we doen. Hij krijgt bij Deceuninck-Quick Step een gewone parachute én een noodparachute om.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.