Feestelijk concert en tentoonstelling in H.Kruiskerk

Koninklijke Gemeenteharmonie is met 200 jaar oudste vereniging van Destelbergen

De Koninklijke Gemeenteharmonie van Heusden is twee eeuwen oud. Meteen moest de gemeente het subsidiereglement aanpassen, want tot nu toe had geen enkele vereniging deze hoge leeftijd bereikt. Het jubileumjaar werd afgelopen weekend passend ingezet met een jubileumconcert én een overzichtstentoonstelling.

Vzw KOGH, daar zit muziek in. En die móet eruit!  Driehonderdvijftig toehoorders waren  getuige van die nieuwe leuze, afgelopen zaterdag in de H.Kruiskerk. Gaston De Belder leidde zijn Melodische Drumband, de KOGH speelde klassieke en populaire nummers, en het koor Cantoremus zorgde met de harmonie voor een nooit eerder uitgevoerde Tina Turner Medley. Frank Heye speelde dan weer klassiek werk van Bach op zijn orgel, in samenspel met de feestende harmonie.

Een ferme dreun op de gong van burgemeester Elsie Sierens was nadien het startsein voor de tentoonstelling  “200 jaar Harmoniemuziek in Heusden.” De historiek van de KOGH zoals verschenen in het jaarboek 48 van “De Oost-Oudburg is de rode draad doorheen  de expositie die dit en komend weekend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur in de Heusdense dorpskerk te zien is. Geleide rondleidingen zijn na afspraak te regelen. De geschiedenis van de KOGH is nadien tot eind april te zien in wzc Kouterhof in Heusden, en in augustus verhuist ze naar het Gemeentelijk Museum onder het gemeentehuis.

Reservaties voor geleide bezoeken kunnen via secretaris Luc Vandenbruaene  op 0471931133 of via secretaris@kogh.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio