Grootscheepse verkeerscontrole in de politiezone

Deinze / Nevele / Zulte / Lovendegem / Zomergem / Waarschoot - Dinsdag deed de dienst Verkeer een verkeerscontrole op het grondgebied van de Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. Dat gebeurde in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst en de Douane. In de voormiddag was er een controlepost op de parking van de discotheek Kokorico in Zomergem en in de namiddag op de parking van Sparta Petegem aan de Gaversesteenweg in Petegem. Ieder voertuig werd grondig gecontroleerd op boorddocumenten, afleiders, gordeldracht en het gebruik van alcohol of drugs.

De politie nam alcoholtests af van 87 bestuurders, waaronder zes truckers. Eén daarvan verkeerde in alarmtoestand. Daarnaast werd ook telkens een proces-verbaal uitgeschreven voor een niet-verzekerd voertuig en een ontbrekend rijbewijs. Er waren zes waarschuwingen voor verzekering en keuring. Er waren  ook zeven onmiddellijke inningen voor gsm-gebruik, één voor overtreding van rij- en rusttijden, één voor een vervoersvergunning die niet in orde was en één voor alcoholgebruik.

De douane controleerde 34 voertuigen. Zij stelde vier overtredingen vast met penale boeten voor een bedrag van € 1.717 en ook nog een overtreding voor het gebruik van rode mazout voor € 4000.    

De Vlaamse Belastingsdienst stelde vier overtredingen vast met boetes voor een bedrag van € 2.335,68.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio