FOTO. U12 van Zeveren Sportief naar finale Jeugdcup Het Nieuwsblad

Met een klein hartje trokken de U12-jongens van Zeveren Sportief richting Sint-Denijs-Westrem, met een finaleplaats van de prestigieuze Jeugdcup Het Nieuwsblad als inzet. Zeveren Sportief had de heenwedstrijd wel met 4-2 gewonnen, maar hun leeftijdsgenoten van Sint-Denijs-Westrem bewezen tijdens die wedstrijd dat ze minstens de evenknie waren. Een moeilijke terugwedstrijd kondigde zich aan. Een (foto)verslag van Ive Steyaert.

Zeveren-Sportief scoorde vlug de 0-1, maar even vlug kregen ze de 1-1 rond de oren. Sint-Denijs-Westrem leek de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kort voor rust dikten de paarswitten de uitslag aan tot 1-3. Scoren aan 100% noemen ze dat, wedstrijd gespeeld, kwalificatie binnen, zo leek het.

Niets was minder waar. Na de rust ontketenden de youngsters van Sint-Denijs-Westrem hun duivels. Het werd eenrichtingsverkeer, mooi voetbal, Zeveren Sportief kwam er niet meer aan te pas. De  paarswitten vochten voor wat ze waard waren, maar na de 2-3 leken ze toch te kraken en te buigen. Met twee mooie doelpunten bracht Sint-Denijs-Westrem de tussenstand verdiend op 4-3. Een wonderbaarlijke terugkeer leek in de maak maar de jonge Zeverenaars rechtten moeizaam de rug en kregen zelfs kansen op de 4-4. Sint-Denijs-Westrem bleef beuken maar slaagde er niet in om de score uit te diepen.

De U12 van Zeveren Sportief plaatsten zich zo voor de finale in Maldegem. Maar eerlijk, Sint-Denijs-Westrem verdiende die kwalificatie evenzeer. We kregen twee ploegen die over de twee wedstrijden heen de drie punten verdienden. Zowel Zeveren Sportief als Sint -Denijs-Westrem brachten propagandavoetbal. Slechts één ploeg kon in dit geval aan het langste einde trekken, het werd Zeveren Sportief.

Het moet gezegd, de spelertjes van Sint-Denijs-Westrem gedroegen zich na de wedstrijd enorm sportief. Ze gingen, sommigen met tranen in de ogen, de talrijke supporters van Zeveren Sportief de hand schudden. Dat siert hen, voetbal een feest!

Merendree – Zeveren Sportief

De wedstrijd Merendree - Zeveren Sportief van zondag 7 april om 15u wordt verplaatst naar zaterdag 6 april om 18u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio