Overname vanuit Antwerpse horeca op til

Brasserie Solarium na twee jaar gesloten

De feestelijke heropening van het Solarium trok twee jaar geleden heel wat belangstellenden Foto: mdb

Destelbergen - Brasserie Solarium is sinds zondagmiddag definitief dicht. Naar verluidt was de brasserie "niet langer rendabel." Ondertussen zou er al een overnemer zijn vanuit de Antwerpse horeca.

De horecazaak van Joavan Naudts was zaterdagavond voor het laatst geopend. Ze startte in februari 2017 op de site van het voormalige Solarium, in een prachtige nieuwbouw met brasserie, feestzaal en terras. Bij vele Destelbergenaren deed de heropening de nostalgie van de vroegere trekpleister voor recreanten in de buurt van de Damvallei heropleven.  Zondagmiddag stond onverwacht een aantal klanten met een niet tijdig afgezegde reservatie echter vruchteloos aan de deur van de zaak. Vijf jaar geleden werd de site van het voormalige Solarium-complex door eigenaar Danny De Maesschalck verkocht aan de familie Naudts, die er met onder meer een chefkok van Comme Chez Soi een nieuwe culinair paradijs wou van maken. 

Op de website van de zaak is ondertussen te lezen:  "We sluiten vanaf 24/3/2019. Xpand heeft de gebouwen van Brasserie Solarium gekocht. Na de renovatie zal de heropeningsdatum gecommuniceerd worden"

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio