Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Legotheek trekt naar kinderen die het niet makkelijk hebben

Waregem/Anzegem

-

Met Lego spelen is niet alleen leuk, het werkt ook therapeutisch. De Tiegemse Sophie Deprez lanceert daarom een Legotheek, waarmee ze ieder kind de kans wil geven om met de bekende blokjes te spelen. Met 120 Legosets trekt ze onder meer naar ziekenhuizen.

In het ontmoetingscentrum in Nieuwenhove strijkt dit weekend voor de vierde keer een Legobeurs neer. Voor drie euro kan je een hele middag bouwplezier beleven. Maar ook wie het minder goed heeft, moet van Lego kunnen genieten. Daarom start Sophie Deprez uit Tiegem, het boegbeeld van de beurs en van vzw Toverblokjes, met een Legotheek. Daarmee trekt ze naar kinderen die het thuis niet gemakkelijk hebben. “Met Lego spelen geeft een moment van rust en concentratie”, zegt Deprez. “Daar hebben ook kinderen die werden opgenomen in het ziekenhuis recht op, net als kinderen die het thuis moeilijk hebben.”

“Banden versterken”

Wie dat wil, kan de meer dan 120 blokkensets al eens uittesten op de beurs dit weekend. Daarna trekt de Legotheek rond. Zo ging Deprez al naar Hasselt, waar ze kinderen van vzw DOMO liet spelen. Later dit jaar gaat ze nog naar het Sociaal Huis Anzegem waar ze ouders en kinderen samen laat spelen. “Samen werken aan een bouwwerk is een hele uitdaging die de banden versterkt”, zegt Deprez. “Lego is duidelijk niet enkel leuk speelgoed, maar ook educatief, creatief en therapeutisch.”

De beurs loopt zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 10 tot 18 uur. (kvo)

www.rockthatblock.be

Het beste van Enkel voor abonnees