Manager ontkent afscheid van dartslegende Raymond van Barneveld: “Hij was emotioneel maar doet het seizoen gewoon uit”

Manager ontkent afscheid van dartslegende Raymond van Barneveld: “Hij was emotioneel maar doet het seizoen gewoon uit”

Foto: Photo News

Raymond van Barneveld kondigde gisteren nog abrupt zijn afscheid aan, maar een dag later ontkracht zijn manager dat. De Nederlandse dartslegende maakt het seizoen gewoon af als een professional, zegt zijn manager Jaco van Bodegom in het Algemeen Dagblad.

LEES OOK. Dartslegende Raymond van Barneveld kondigt abrupt afscheid aan na pijnlijke nederlaag: “Ik heb enorme privéproblemen, ik ben op”

“Hij was vernederd en voelde schaamte’’, zegt Van Bodegom. “Hij neemt nu even rust maar gaat dan in beginsel door volgens planning.”

De 51-jarige Van Barneveld zou sowieso al stoppen na dit seizoen maar gooide na een emotionele avond in een uitverkocht Ahoy onverwacht de handdoek in de ring. Zijn manager wist hem echter in een gesprek alsnog te overtuigen om - zoals afgesproken - het seizoen uit te doen.

“De bedoeling is dat hij nog een keer uitkomt op het wereldkampioenschap”, aldus nog Van Bodegom. “Ik heb gisteren meteen geroepen dat Raymond handelde in emotie. Met alle respect, dat doet hij wel vaker. Ik wist meteen dat er met hem te praten viel als hij even de kans zou hebben bij te komen van alle tegenslagen. Hij heeft zo veel meegemaakt de laatste tijd.”

Het is het profbestaan dat te hard doorweegt op het gezinsleven van de vijfvoudige wereldkampioen, die verwikkeld is in een scheiding.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.